• : 06 2885 0248
  • : info@babyperikelen.nl

Een babyconsulent is een gespecialiseerde verpleegkundige die ruime ervaring heeft in de ouder- en kindzorg en is opgeleid om ouders te coachen en hun ondersteuning te bieden.
De babyconsulenten die zijn aangesloten bij Babyconsulenten Nederland onderscheiden zich door hun opleidingsniveau en ervaring.

 

De Babyconsulenten van Nederland hebben zich verenigd in de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland (VVBCN) Zij onderschrijven de visie van VVBCN en geven deze op eigen wijze vorm vanuit een particuliere praktijk.
Babyconsulenten onderhouden continue hun deskundigheid.

 

Hoe werkt een babyconsulent?

 

Een babyconsulent stemt haar begeleiding af op de kennis, ervaring en draagkracht van jou, als ouder. Een babyconsulent leert jou de lichaamstaal van jouw baby beter te begrijpen. Zij reikt jou handvatten aan om het welzijn van jouw kind te bevorderen en je meer vertrouwd te voelen in het ouderschap.
Een babyconsulent staat als professional náást jou. Samen met jouw betrokkenheid als ouder zorgt een babyconsulent ervoor dat jullie als gezin weer beter in balans komen en een fijn ritme vinden met elkaar.
Inmiddels vergoeden sommige zorgverzekeraars de kosten van een Babyconsulent. Helaas is dit nog niet structureel. De Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten zet zich in om deze begeleiding en ondersteuning structureel te laten opnemen in het verzekeringspakket van de zorgverzekeraars.